JINBAICHENG Metal Materials Co., Ltd

Forskjellen mellom firkantrør i aluminium og aluminiumsprofil

Det finnes mange typer aluminiumsprofiler, inkludert samlebåndsprofiler, dør- og vindusprofiler, arkitektoniske profiler osv. Aluminiums firkantrør er også en av aluminiumsprofilene, og de er alle dannet ved ekstrudering.

Firkantrøret av aluminium er en Al-Mg-Si-legering med middels styrke, god plastisitet og utmerket korrosjonsbestandighet.Firkantrør av aluminium er en lovende legering med et bredt spekter av bruksområder.Den kan anodiseres og farges, og kan også males med emalje.Det brukes vanligvis i konstruksjon.Den inneholder en liten mengde Cu, så styrken er høyere enn 6063, men dens bråkjølingsfølsomhet er også høyere enn 6063. Luftkjøling kan ikke oppnås etter ekstrudering, og den trenger re-oppløsningsbehandling og bråkjølingsaldring for å oppnå høyere styrke.

Aluminiumsprofiler kan deles inn i 1024, 2011, 6063, 6061, 6082, 7075 og andre legeringskvaliteter, hvorav 6 serier er den vanligste.Forskjellen mellom ulike kvaliteter er at forholdet mellom ulike metallkomponenter er forskjellig, bortsett fra vanlige dører og vinduer. Bortsett fra arkitektoniske aluminiumsprofiler som 60-serien, 70-serien, 80-serien, 90-serien og gardinvegg-serien, er det ingen tydelig modellskille for industrielle aluminiumsprofiler, og de fleste produsenter behandler dem i henhold til de faktiske tegningene til kundene.

 

Forskjellen mellom firkantrør i aluminium og aluminiumsprofil

1. Stedet hvor materialet brukes er annerledes

Firkantede aluminiumsrør brukes mest til takdekorasjon, egnet for store offentlige steder, for eksempel flyplasser, høyhastighetstogstasjoner, kjøpesentre, kontorbygg og andre områder.Aluminiumsprofiler brukes mest i automasjonsmaskinindustrien, som elektroniske samlebåndsarbeidsbenker, fabrikkverkstedarbeidsbenker, beskyttelsesdeksler for mekanisk utstyr, sikkerhetsgjerder, tavlestativ for informasjonsstaver, automatiserte roboter og andre industrier.

 

2. Tformen på materialet er annerledes

Aluminiums firkantrør er delt inn i aluminiumsplate firkantrør og profil aluminiums firkantrør.Det er U-formede aluminiums firkantrør og rillede aluminiums firkantrør.Produktene har god hardhet, ventilasjon og ventilasjon, og har gode dekorative funksjoner.Aluminiumsprofilen er også laget ved ekstrudering, som kan danne en rekke tverrsnittsstørrelser i forskjellige størrelser.Den er fleksibel og foranderlig, og har god anvendelighet.Det brukes mest i mekanisk automasjonsindustrien.

 

3. Koblingene til aluminiumsprofiltilbehør er forskjellige

Selv om både firkantrør i aluminium og aluminiumsprofiler er laget av aluminium, gjør industrien de bruker og deres egne egenskaper at installasjonsmetodene deres er svært forskjellige.Det firkantede aluminiumsrøret bruker stort sett kjølinstallasjonssystemet, og spennetypen, flattanntypen, multifunksjonell kjøl og så videre kan velges.Aluminiumsprofilene er for det meste installert og forbundet med matchende aluminiumsprofiltilbehør.Aluminiumsprofiltilbehøret er forskjellig i variasjon og komplett i spesifikasjoner for å møte de forskjellige installasjonsbehovene til brukerne.

 

4. standarder of aluminiumsprofil og rør er forskjellige

ASTM E155 (aluminiumsstøping)

ASTM B210 (aluminium Sømløse rør)

ASTM B241 (aluminium Sømløse rør og sømløse ekstruderte rør)

ASTM B345 (aluminium Sømløst rør og ekstrudert rør for olje- og gassoverføring og distribusjonsrør)

ASTM B361 (sveisede beslag av aluminium og aluminiumslegering)

ASTM B247 (aluminiumsbeslag)

ASTM B491 (aluminium Ekstruderte runde rør for generelle applikasjoner)

ASTM B547 (aluminium Formet og buesveiset rundt rør og rør)

 

JINBAICHENG er en ledende stålfabrikk i Kina, vi kan produsere og levere aluminiumsstang, aluminiumsplate, aluminiumsrør, aluminiumsstenger, med alle legeringer og standarder, vi tilbyr skreddersydd service og vil gi deg den beste løsningen for dine prosjekter.Gratis prøver og lagerstørrelser tilgjengelig.Kontakt oss for best pris:https://www.sdjbcmetal.com/aluminum/ e-post:jinbaichengmetal@gmail.com eller WhatsApp påhttps://wa.me/18854809715


Innleggstid: 12-jul-2023